Dit is de kamer van Michelle, 21 jaar oud. Ze heeft een kamer in een studentenhuis vlakbij de Rijnkade in Arnhem.
“Ik ben er erg blij mee, mijn eigen plekje waar ik mij al jarenlang op heb verheugd”
In het dagelijks leven werkt Michelle in de thuiszorg, daarnaast zit ze nog op school en doet ze een BBL opleiding als pedagogisch medewerker. Voor haar opleiding werkt ze in een peuterspeelzaal en een BSO. Daarnaast vindt ze het leuk om met vriendinnen op pad te gaan en lekker te sporten.
Hoe ben je aan deze kamer gekomen?
Dat is aardig snel gegaan, ik kon erg gemakkelijk aan een kamer komen! Dat is via Kamernet gegaan, een site waarmee je met een betaald abonnement op kamers kan reageren. Ik heb op deze kamer gereageerd en mocht al snel komen bezichtigen.
Waar lette je op toen je naar een kamer ging kijken? Waaraan moest een fijne woonruimte voor jou voldoen?
Voordat ik deze kamer had gevonden had ik al twee keer eerder iets mogen bezichtigen. Maar bij al die kamers voelde ik mij simpelweg niet prettig. Zo vond ik het heel belangrijk dat het studentenhuis en mijn kamer er netjes en verzorgd uitzagen. Het liefste wilde ik ook een eigen toilet hebben en vond ik het oppervlak van de kamer erg belangrijk. Niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Bij die laatste bezichtiging zag ik mijzelf er al meteen wonen, dus ik ben erg blij dat ik uiteindelijk voor deze kamer heb gekozen.
Hoe is je kamer en het studentenhuis ingedeeld? En welke voorzieningen deel je?
Dit studentenhuis heeft meerdere kamers, we delen met nog vijf andere huisgenoten de keuken en de douches. Ik heb gelukkig op mijn eigen kamer een eigen wc en een wasbakje. De rest van het huis deelt namelijk ook de toiletten.
Van de keuken maak ik niet veel gebruik, dus eigenlijk zijn het alleen de douches die ik gebruik. De douches zien er netjes uit, wel worden ze maar één keer in de maand schoongemaakt door een schoonmaker.
Wie hebben je geholpen met je zoektocht naar een kamer?
Mijn tante heeft mij erg goed geholpen, familie en vrienden hebben hun oren en ogen ook goed opgehouden voor potentiële kamers. Verder is Kamernet dus ook echt een goede uitkomst voor mij geweest.
Kan je iets meer over je kamer vertellen?
Mijn kamer is 17m2 en betaal er rond de 600 euro voor per maand. Ik ben helemaal tevreden over mijn kamer, de ligging is erg fijn, want winkels en het station zijn dichtbij. Het enige nadeel is hier parkeren, als vrienden of familie komen, valt er hier lastig te parkeren.
Over de inrichting van mijn kamer kan ik ook wel iets vertellen, ik heb veel spullen gekregen van vrienden en kennissen. De bank en de tafel heb ik overgekocht van de vorige bewoner. Ook heb ik heel veel spullen van familie meegenomen naar mijn kamer.
Ook over de indeling van mijn kamer heb ik heel bewust nagedacht, ik heb verschillende kleine hoekjes gemaakt. Een ‘eethoek’, een ‘slaaphoek’ en een ‘zithoek’.
Verder heb ik ook nog een grote kast, ik noem dat de voorraadkast. Daar bewaar ik eten, maar ook mijn schoenen en er hangt een kapstok. In de voorraadkast bij het kapstokgedeelte zit nog een deur, die gaat naar het toilet met wasbakje.
Wat is jouw ideale studentenmaaltijd?
Omdat de keuken niet altijd even schoon is, maak ik er bijna geen gebruik van, eigenlijk alleen om af te wassen. Ik heb op mijn kamer een airfryer en een combimagnetron met een koelkastje. Echt een aanrader om aan te schaffen! Ik verbaas me iedere keer weer hoeveel dingen je kan klaarmaken in een airfyer en een combimagnetron. Magnetronmaaltijden eet ik daarom wel vaak, dat is vooral lekker makkelijk na een hele lange dag werken en reizen.
Zijn er huisregels in het studentenhuis waar je woont?
Ja er zijn natuurlijk wel een paar gedragsregels, bijvoorbeeld voor 8 uur ‘s ochtends geen lawaai en na 11 uur ‘s avonds ook niet.
Heb je een nog voorwerp in je kamer waar een leuk of bijzonder verhaal achter schuilgaat?
Mijn nachtkastje is wel grappig, die is van familielid naar familielid gegaan. Hij is namelijk van mijn moeder geweest, toen naar mijn opa en oma gegaan, daarna naar mijn tante en nu staat ‘ie bij mij.
Hoe was jouw verdere ervaring met voor het eerst op kamers gaan?
Ik wilde eerst niet op kamers vanwege het delen van alle voorzieningen. Maar het is echt beter bevallen dan ik had gedacht. Ik vind het gezellig. Natuurlijk moet je voordat je op kamers gaat veel regelen en betalen. Je bent veel meer bezig met wat je uitgeeft, je moet natuurlijk ook elke dag voor je eigen eten zorgen. Maar ik had vooral heel veel zin om op kamers te gaan, ik woonde hiervoor al op een soort van begeleid wonen, maar ik ben blij dat ik nu hier zit.
Wat kan je iedereen die op kamers gaat of al op kamers woont aanraden?
Vraag sowieso hulp om je heen, via familie en je vriendenkring. Verder heeft het mij echt geholpen om een goede kostenberekening te maken, hoeveel je bijvoorbeeld denkt uit te gaan geven iedere maand of week. En maak bijvoorbeeld ook voor jezelf een planning, voor huishoudelijke taken en dergelijke. Tenminste, als ik dat zelf niet doe, dan is het binnen no-time een rommeltje!
Jouw stekkie showen op Jongin Arnhem?
Heb jij ook een mooie/leuke/interessante/speciale/ bijzondere/oersaaie kamer die je wilt laten zien? Jongin Arnhem komt dan graag bij je op bezoek! Neem contact met ons op voor meer informatie.
Handige informatie over op jezelf wonen
Ga jij op jezelf wonen? In het artikel Uit huis, op kamers vind je allerlei handige informatie. Woon je al op jezelf en ben je benieuwd of je niet te veel huur betaalt voor je woonruimte? Doe dan eens een huurcheck! Wil je een beter overzicht krijgen van je inkomsten en uitgaven per maand? Check dan het gratis Excel huishoudboekje!
Tags : de kamer van, Kamer huren Arnhem, op kamers Arnhem, studentenkamer arnhem