Inspiratiemarkt voor jongeren op dinsdagavond 17 september bij Rozet

Geplaatst op 16 september 2019 Door In Artikelen, Hulp & Info, Jij & de wereld, Lifestyle, School & Opleiding, Talent uit Arnhem, Talenten

Jongeren kunnen zich op veel meer plekken ontwikkelen dan alleen in de schoolbanken. Wij geloven namelijk in de kracht van kunst en ontmoeting. Het erkennen van talent en het op elkaar kunnen bouwen. En daar hebben we levend bewijs van. In Rozet organiseren we een gratis Inspiratiemarkt om niet alleen elkaar te inspireren, maar ook om elkaar te ontmoeten en te informeren!

Wat mag je verwachten? Sowieso verschillende podiumoptredens van jongeren die hun zelf ontwikkelde talenten presenteren. Maar er is meer. Naast een hapje en een drankje heb je de kans om gepassioneerde doeners en makers te ontmoeten die op eigen wijze hun vak uitoefenen binnen de culturele en creatieve sector. Daarnaast released een bijzondere groep muzikanten hun debuutalbum. Ook kun je je tijdens deze avond laten informeren over internationale samenwerkingen. Er is kunst. Er zijn broekies & masters. Dit alles op het dak van Rozet. Kortom, dit mag je niet missen!

Optredende acts

Kay Geurts is een Nijmeegse singer-songwriter. Begin 2017 wist hij de jury van de singer-songwritercompetitie Nootuitgang met zijn Nederlandstalige blues te overtuigen. ANS noemde hem een ‘troubadour in de dop’ en nultweevier.nl vergeleek hem met Huub van der Lubbe. In september 2018 kwam zijn eerste EP uit en dit werd gevierd met een release in een drukbezocht Merleyn. Na het uitbrengen van zijn EP was het tijd voor een nieuwe uitdaging en is Kay begonnen om samen met andere muzikanten de bestaande liedjes uit te breiden en nieuwe muziek te creëren. Op donderdagavond is het een zoete inval in zijn thuisstudio. In deze context sloot bassist Laurens Reumers aan en hier is “Kay Geurts en de Hoofdact” uit ontstaan. Na een eerste optreden eind december in Luxor Live zijn ze nu van plan het resultaat te laten zien bij de Roos van Nijmegen.

Jonas is een geweldig getalenteerde jonge jazzpianist. Sinds een paar jaar woonachtig in Nederland, waar het leven hem gebracht heeft. Met zijn glimlach en pianospel zal hij een ieder betoveren en meenemen in zijn muzikale ziel!

Ayralynn is een geboren Rotterdamse. Op 8-jarige leeftijd verhuisde zij samen met haar familie naar Westervoort. Haar liefde voor muziek begon met de piano die thuis stond. Vrolijk improviseerde zij, zonder een noot te kunnen lezen. In haar tienerjaren begon haar liefde voor de gitaar ook te groeien. Ondertussen heeft zij zich ontwikkeld tot een multi-instrumentalist, want ze speelt onder andere gitaar, trompet, ukelele, piano en drums! Met haar rauwe maar toch zachte stem heeft zij al menig hart weten te veroveren!

De uit Presikhaaf afkomstige rapper Ellev C timmert hard aan de weg en blijft maar nieuwe tracks droppen. Uiteraard pakt dit opkomende Arnhemse talent op deze avond de mic ook op!

De podiumacts zijn grotendeels samengebracht door Liquid Lounge, een plek waar je op een rustige, positieve locatie je creativiteit tot bloei te laten komen. Er wordt de mogelijkheid geboden om hoogwaardige opnames te maken en te mixen. De Lounge wordt voornamelijk gerund door Kees Luijt en Vincent MacDonald. Deze twee muzikanten in hart en nieren en hebben een mix van ervaring in huis op het gebied van songwriting, mixen, elektronica, producing en muzikaal ondernemerschap. Zij kunnen als geen ander je helpen met het uitwerken van song ideeën tot eindproductie. De insteek is om de artiest en muzikant een plek te geven waar ze zich comfortabel en gehoord voelen. Het is een soort model a la het bekende platenlabel Motown, waarbij een pool aan muzikanten, songwriters en producers worden samen gebracht  om songs te ontwikkelen en uit te gaan zetten in syncs en de digitale markt. 

Diverse artiesten krijgen de kans om professioneel op te nemen, in een goede ruimte, met dito apparatuur en mic’s. Er hoeft niet continu op de klok te worden gekeken. Het principe van social currency zorgt er voor dat je elkaar helpt. Er is altijd wel iets wat je voor elkaar kunt betekenen, door bijvoorbeeld nummers te schrijven, partijen in te spelen of nummers van anderen in te zingen. Liquid Lounge heeft samengewerkt met onder andere Kay Geurts, Ayra Lynn en Jonas. Bovengenoemde zullen as dinsdag 17 september laten horen wat zij in huis hebben. 


En verder….

Verder op het podium: Artik van InDifferent legt zijn ziel bloot met zijn spoken word en theaterduo Oswaldo en Gian komen met een verrassende performance. Tussen de acts door zal de Arnhemse powervrouw en lopende hiphopencyclopedie DJ Rain lekkere plaatjes draaien.

Ook aanwezig: matchmaker Georgios Lazakis, in zijn eigen woorden ‘a no-one doing everything’. Als rapper heeft ie met namen gewerkt als Kyteman, Dox en the Outlawz. Hij is de oprichter van School of Heart Knows, staat in de Kleurrijk Top 100 en is de matchmaker van Arnhem. Deze matchmaker kan je alles vertellen over de subsidiemogelijkheden van van cultuurfondsen Fonds Podiumkunsten, VSBfonds en Fonds voor Cultuurparticipatie. Hij kan je koppelen aan de fondsmedewerkers en je doorverwijzen naar andere initiatieven. Voor al je fonds- en subsidievragen, holla at ya boy Georgios!

Wil je officiële erkenning van jouw talent als kunstprofessional? Doe dan mee aan de driedaagse CLOCK bootcamp op 19, 20 en 21 november 2019! Autodidacte kunstprofessionals en creatief ondernemers zonder diploma krijgen de kans om een volgende stap te maken en zich verder te ontwikkelen. Op dinsdag 17 september staat CLOCK ook met een stand op de inspiratiemarkt.

Daarnaast zal hiphop activivist en pionier Amy Kimberley aanwezig zijn met haar unieke custom beschilderde jassen en een open atelier. Ook wordt er op deze avond de foto-expositie van De Robo Arms voor het eerst gepresenteerd. Ook zijn de medewerkers van de Arnhemse jongerenwebsite Jongin Arnhem aanwezig. Trek ze aan de mouw voor mogelijkheden rondom het promoten van talent, hulp en informatie over tal van onderwerpen en meer! En last but not least: Nikki Pleasure The Fortune Teller is aanwezig om je toekomst te voorspellen!

Inspiratiemarkt voor Jongeren
Dinsdag 17 september
Van 17:00 tot 20:00 uur
Rozet, 5e verdieping
Gratis entree!
>> Facebook event

Tags : , , ,

Reacties