John Green – Het Grote Misschien

Geplaatst op 23 mei 2019 Door In Lezen en meer, Lifestyle

Miles Halter heeft één grote hobby: het verzamelen van beroemde laatste woorden. Hij leest biografieën van grote schrijvers, artiesten en politiek leiders, op zoek naar de woorden die ze zeiden voor hun sterven. Moe van zijn gewone leventje besluit Miles net als dichter Rabelais op zoek te gaan naar het Grote Misschien. Hij besluit zich in te schrijven op de kostschool waar zijn vader vroeger naartoe ging, in de hoop zijn saaie leven voorgoed achter zich te laten.

Op school ontmoet hij Chip Martin, alias de Kolonel, die zijn kamergenoot wordt. En Alaska Young: het mooiste, grappigste, wispelturigste en vreemdste meisje dat hij ooit heeft gezien. Bijna direct wordt hij onmogelijk verliefd op haar. Alaska’s wisselende humeur, met uitbarstingen van vrolijkheid en verdriet, maken dat Miles grote moeite heeft haar te doorgronden.

Wanneer Alaska, na een avond met Miles, de Kolonel en veel te veel alcohol sterft bij een tragisch maar vreemd auto-ongeluk, raakt Miles totaal de weg kwijt. Voor Alaska’s vertrek kuste hij haar, wat zijn gevoelens nog meer door de war schopt. De Kolonel en hij voelen zich meer dan schuldig dat ze Alaska zo dronken en overstuur in een auto hebben laten stappen. Samen gaan ze op zoek naar het antwoord op de vraag wat er die avond is gebeurd dat Alaska zo ontzettend overstuur maakte. Was het eigenlijk wel een ongeluk?

Het Grote Misschien is onderdeel van de reeks Made in the USA van uitgeverij Lemniscaat, die bestaat uit boeken gericht op adolescenten. Het boek verweeft vriendschap, een grootse eerste liefde en volwassen worden tot een bijzonder verhaal. Eerder werd het boek vergeleken met klassiekers voor en over jongvolwassenen als The Catcher in the Rye en Dead Poets Society. Ook Het Grote Misschien heeft het in zich tot zo’n klassieker uit te groeien, die jongeren nu én over twintig jaar lezen, omdat zij zich herkennen in het verhaal en de sprekende emoties die het met zich meebrengt. Een absolute aanrader!

Auteur: John Green
Taal: Nederlands, vertaald uit het Engels
Uitgeverij Lemniscaat, 2005
ISBN: 978 90 477 0210 8

Enthousiast geworden? Koop dit boek direct online!

Bron: S. Kalter – Moetjelezen.nu

Tags : , , , ,

Reacties