Plantenruilbeurs ‘De Transplantatie’ bij jongerencentrum Willemeen

Geplaatst op 26 oktober 2017 Door In Artikelen, Lifestyle

Heb jij groene vingers? Kom dan op zondag 5 november naar ‘De Transplantatie’, een planten-, stekjes- en tuinierspullenruil in Willemeen! 

Transplantatie Willemeen 5 november

Wat is het?
Een gezellige middag waar mensen planten, stekjes, bollen, zaden, potten en meer ruilen, en met elkaar ervaringen en kennis uitwisselen onder een kopje koffie en wat lekkers. De opzet is als volgt:

12:00 – 13:00 inloop en ‘pre-swap’
13:00 – 16:00 plantenruil
16:00 – 16:30 free for all

(De entree voor de ruil is uiteraard GRATIS; koffie en thee zijn tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar)

Hoe werkt het?
De ruil bestaat uit drie onderdelen, dus we zullen over elk deel apart even uitweiden.

Inloop en pre-swap (12:00 – 13:00): al tijden op zoek naar die ene plant op je wishlist? Dit is je kans! We willen jullie aanmoedigen om je vraag en aanbod met elkaar te delen in dit event, en hopelijk komt daar dan wat moois uit. Voor ruilafspraken die op deze manier worden gemaakt is de pre-swap bedoeld. Deze plannen we voorafgaand aan de ruil, zodat de kans dat een bezoeker per ongeluk toch een gereserveerde plant meeneemt zo klein mogelijk is. Tip: label je plant met de naam van de ontvanger! Vanaf 12 uur kun je ook alvast op je gemak ruilwaar binnen brengen, voor mensen die bijvoorbeeld veel of moeilijk handelbare zaken meenemen, of mensen die nog even het centrum in willen en tussendoor niet met planten willen sjouwen. Koffie en thee zullen klaarstaan zodat je kunt zitten en keuvelen, of alvast even de planten bewonderen.

Plantenruil (13:00 – 16:00): je neemt je ruilwaar mee en krijgt per stekje/plant een of twee bonnetjes, afhankelijk van de grootte. Je zet je ruilwaar op de gelabelde tafels (er zullen verschillende hoekjes zijn voor verschillende categorieën planten etcetera, zodat het makkelijker zoeken is). Daarna kun je lekker gaan snuffelen in de verschillende ruimtes en plantjes uitzoeken naar gelang hoeveel bonnetjes je hebt gekregen, en bij vertrek lever je je bonnetjes weer in. Er zullen meerdere zithoekjes zijn, er is een binnenplaats voor als je een sigaretje wil roken, en er is koffie en thee beschikbaar voor een kleine bijdrage.

Free for all (16:00 – 16:30): om 16:00 is de ruil afgelopen en wordt er begonnen met opruimen. Alle ruilspullen die dan nog over zijn kunnen zonder bonnetje worden meegenomen. Uiterlijk om 16:30 gaat dan de deur dicht.

Locatie en routeomschrijving
De ruil zal gehouden worden in het café van jongerencentrum/concertzaal Willemeen (Willemsplein 1, Arnhem). Er is een grote parkeergarage onder Arnhem Centraal, bereikbaar via de centrumring (P-route) met een parkeertarief van € 2,46 per uur. Het centrum van Arnhem is notoir slecht bereikbaar voor autorijders, zeker als je niet bekend bent met de stad, dus we raden mensen aan liever met het openbaar vervoer te komen als dat een optie is. De Willemeen ligt slechts 2 minuten lopen van Arnhem Centraal en 1 minuut lopen van busstation Willemsplein af.

FAQ
– Q: Waarom wordt er onderscheid gemaakt in het aantal bonnetjes dat je voor je ruilwaar kunt krijgen?
A: In het kader van eerlijkheid wilden we een manier hebben waarop mensen die veel tijd, geld of kennis hebben geïnvesteerd in een grote plant of pot daar ook wat gelijkwaardigs voor terug kunnen krijgen.

– Q: Mag ik betalen voor ruilwaar?
A: Nee, we willen graag dat de ruil gezellig blijft en voor iedereen toegankelijk is. Alleen voor eten en dranken wordt er geld gevraagd.

– Q: Zijn ongewortelde stekken ook goed?
A: We zien natuurlijk het liefst gewortelde (en gelabelde!) stekken, zodat de kans dat een beginnende plantenliefhebber met een dood stekje eindigt zo klein mogelijk is, maar elke ruilwaar is welkom.

Meer vragen? Stel ze gerust in het Facebook evenement. Wij hebben er heel veel zin in, hopelijk jullie ook!

Tags : , , , ,

Reacties