Tweede Kamerverkiezingen 2023: stemmen in Arnhem, alle info op een rijtje!

Geplaatst op 4 november 2023 Door In Artikelen, Hulp & Info, Jij & de wereld, Lifestyle

 

 


Stemwijzers Tweede Kamerverkiezingen 2023

Om je op weg te helpen bij het uitbrengen van je stem kun je gebruik maken van diverse stemwijzers.

Speciaal voor jongeren

Jongerenkieswijzer

YoungVoice

Algemene stemwijzers

Stemwijzer

Kieskompas

Ben je benieuwd naar hoe bepaalde partijen die in de kamer zaten eerder stemden? Via de websites Check Je Stem en StemmenTracker kun je op diverse moties stemmen en zie je meteen welke partij qua stemgedrag het beste bij je past. Op de Instagramaccount Check Je Stem worden ook moties gepost en het stemgedrag van partijen daarover.


 • Op wie kun je stemmen?

  Op woensdag 22 november kun je stemmen voor de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

 • Meenemen bij het stemmen

  Om je stem uit te kunnen brengen, heb je je stempas en een identiteitsbewijs nodig. Je identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

 • Stembureaus

  Op woensdag 22 november kun je stemmen voor de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Dit kan op 82 stembureaus in Arnhem. Op je stempas staat het dichtstbijzijnde stembureau bij jou in de buurt.

 • Stempas niet ontvangen, kwijt of beschadigd

  In de week van 23 oktober 2023 ontvangen kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Arnhem hun stempas.

 • Toegankelijkheid stembureaus

  Alle stembureaus in de gemeente Arnhem zijn goed toegankelijk, ook voor kiezers met een lichamelijke beperking. Heb je hulp nodig? Een medewerker van het stembureau helpt je graag.

 • Route mobiele stembus Trolley 101

  Op woensdag 22 november kun je ook stemmen bij ‘Museumtrolleybus 101’. Deze klassieke trolleybus uit 1949 doet dan dienst als stembureau 112 en rijdt van 10.00 tot 21.00 uur door Arnhem langs verschillende haltes.

 • Stemmen in een andere gemeente met een kiezerspas

  Als je wilt stemmen in een andere gemeente, dan kan dit niet met je stempas. Je moet dan een kiezerspas aanvragen. Met de kiezerspas kun je stemmen in iedere gemeente in Nederland.

 • Stemmen vanuit het buitenland

  Stem per brief als je tijdelijk in het buitenland bent tijdens de verkiezingen. Of registreer je blijvend als kiezer als je in het buitenland woont.

 • Iemand anders voor u laten stemmen (bij volmacht)

  Kun je zelf niet gaan stemmen door ziekte, vakantie of werk? Dan kun je iemand anders voor je laten stemmen. Dit noemen we stemmen bij volmacht.

 • Stemmen met een visuele of auditieve beperking

  Heb je moeite met het lezen van de kleine letters op het stembiljet? In elk stembureau is een loep met verlichting aanwezig. Ook kun je stemmen met behulp van de stemmal en audio-ondersteuning. Heb je een auditieve beperking dan kun je ook stemmen in het gebarentalige stembureau.

 • Verkiezingskrant in gewone taal

  Stemmen is extra lastig voor mensen die niet zo goed kunnen lezen. Daarom heeft Stichting Lezen en Schrijven samen met ProDemos een verkiezingskrant in gewone taal gemaakt.

 • Arnhem laat zien dat stemmen een feestje is

  Op woensdag 22 november 2023 mogen we weer naar de stembus. We stemmen dan voor de leden van de Tweede Kamer. De komende tijd geven we Arnhemmers die dat willen de kans om (meer) te leren over de verkiezingen en gaan we met elkaar in gesprek. Ook laten we zien dat stemmen een feestje is.

Bron: Arnhem.nl

Tags : , , , ,