We gingen kleding ruilen bij ‘Moven met je Kleding!’

Geplaatst op 29 september 2016 Door In Artikelen, Lifestyle

Op zondagavond 25 september vond de eerste editie van ‘Moven met je kleding!’ plaats bij café The Move in Arnhem. Laura en Meike gingen er met een aantal kledingstukken heen om kennis te maken met deze nieuwe kledingruilbeurs in Arnhem.

Bij binnenkomst werden we vriendelijk begroet door Maroessia Karpenko, de organisator van dit initiatief. Zij is ooit begonnen met het ruilen van kleding in haar studentenhuis maar wilde het nu groter aanpakken. Dat is haar met behulp van mede-organisator Sjarai Kampschoer zeker gelukt, want ondanks het natte weer was het gezellig druk in The Move.

movenmet

Het concept van Moven met je Kleding! is vrij simpel. Trek je kledingkast open, pak een grote tas en stop daar alle kleding in die je nooit meer draagt omdat het je bijvoorbeeld niet meer past. Het is de bedoeling dat je die kledingstukken meebrengt naar Moven met je Kleding om ze daar in te wisselen voor andere kledingstukken. Hierdoor geef je jouw oude kleding een nieuw leven en kun je gelijk zelf ‘nieuwe’ kledingstukken uitkiezen. Met dit concept wil Maroessia duurzaamheid bevorderen, miskopen verminderen en natuurlijk bezoekers een gezellig avondje bieden. Alle kleding die overblijft wordt gedoneerd aan een goed doel, ditmaal Sam’s Kledingactie.

Als extraatje was er de mogelijkheid om een paar oorbellen van Mr. Snorr te winnen. Het enige wat je hiervoor hoefde te doen was op de foto gaan met je nieuw gescoorde kledingstukken.

moven2

Dit zijn de drie kledingstukken die Meike en Laura meegenomen hadden om te ruilen.

Het was de bedoeling dat je bij binnenkomst je meegebrachte kleding op de daarvoor bestemde tafels legde. Er stonden meerdere tafels zodat iedere soort kleding of accessoire een eigen tafel had. Dit maakte het lekker overzichtelijk.

moven3

Er kwamen steeds meer mensen binnen lopen en het werd een gezellige drukte. Sommige bezoekers kwamen met overvolle tassen aanzetten die ze op de tafels uitstalden. Enthousiast werden er kleren uit de stapels getrokken en aangepast. Er was een speciale paskamer waar iedereen de kleding kon passen, zodat je zeker wist dat de door jou uitgekozen kleding ook goed zat. Zo hoefde je ook niet met je billen bloot te gaan midden in het café. Mocht natuurlijk wel.

moven4

moven5

Hierboven zie je al een flinke berg met kleding ontstaan en dit was pas aan het begin van de avond.

moven6

Naast de kledingruil was er ook een kleine expositie van een jonge kunstenaar. Lory is net afgestuurd als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan ArtEZ en doet momenteel de International Master Artist Educator. Tijdens Moven met je kleding exposeerde Lory haar afstudeerwerk, wat bestaat uit 5 portretfoto’s. Identiteit is het thema van haar afstudeerwerk, waarbij ze modellen zelf styled en omtovert tot een ander persoon. Dit verschil is goed te zien in de polaroid foto’s die ze ook exposeerde in The Move, waarbij het model naast zijn/haar portret staat.

moven7

Na een gezellige avond hebben we uiteindelijk dit Coca Cola shirt uit de berg kleding kunnen vissen en mee naar huis genomen. Heb je deze avond gemist? Niet getreurd! Op zondag 18 december vindt de tweede editie van Moven met je Kleding! plaats. Houd ook de Facebookpagina van Moven met Kleding! in de gaten. Hier kun je ook nog veel meer foto’s van de eerste editie bekijken.

Door: Meike en Laura

Tags : , , ,

Reacties