Weekend van de Wetenschap en Innovate Festival: van koekjes graveren met een lasersnijder en sterrenkijken tot FIFA 20 met Vitesse e-sporters

Geplaatst op 2 oktober 2019 Door In Hulp & Info, Media, Mis het niet, Uitgaan

Op 5 en 6 oktober vindt het Weekend van de Wetenschap weer plaats, tezamen met het Innovate Festival op 3, 4 en 5 oktober. Ook in Arnhem vinden er de meest uiteenlopende activiteiten plaats. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de bijzondere technologie-speeltuin van de Arnhemse hackerspace Hack#42, speur bij Sterrenwacht Presikheaven met een zonnetelescoop naar uitbarstingen op de dichtstbijzijnde ster of bezoek op Innovate Experience de game-zone waar je de nieuwste spelervaringen meemaakt!

Open Dag Arnhemse hackerspace Hack#42
Op deze open dag is veel te zien en nog meer te doen bij Hack#42. Zo kun je 3D-printen of koekjes graveren met een lasersnijder in de cleanroom. Maar ook hout bewerken met een kolomboor of CNC-frees in het stofhok. Programmeer Arduino’s, soldeer een project in het flexlab of ga aan de slag met metaalbewerking in de metaalwerkplaats. In het maaklab kun je aan de slag met je handen en de perfecte foto van je project maken kan in de fotostudio. Ook kun je relaxed retro-spelletjes doen in de gamingruimte of de bijzondere collectie bewonderen in het computermuseum.

Als je ook maar iets hebt met computers, dingen maken, elektronica, knutselen, kunst of techniek kun je op deze dag heel veel verschillende dingen doen op allerlei niveaus. Er is techniek, maar lang niet alles heeft met computers te maken. En wil je wel iets met computers doen? Geen zorgen, je hoeft geen expert te zijn want beginners zijn net zo welkom. Ontdek dat ook jij een hacker bent!

Naam organisatie  Hack42
Soort activiteit  Excursie / Rondleiding, Open dag
Doelgroep  Volwassenen / jongeren
Prijs  gratis
Openingstijden  5 oktober 2019: 10:00 – 17:00 uur
Adres  Hack42
 Koningsweg 31A
 6816 TGArnhem
Website  Ga naar de website

 

Citizen Science bij Presikheaven
Kom tijdens het Weekend van de Wetenschap langs bij Sterrenwacht Presikheaven en ontdek hoe ook jij kan bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. Door citizen science (‘burgerwetenschap’) kan iedereen – ook zonder wetenschappelijke opleiding – een bijdrage leveren aan verschillende onderzoeksprogramma’s. Leer tijdens de presentatie meer over bijvoorbeeld de jaarlijkse Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland en het Galaxy Zoo-project, waarbij de Nederlandse onderwijzeres Hanny van Arkel een bijzonder object diep in het heelal ontdekte. Van het ontrafelen van het aidsvirus tot de speurtocht naar buitenaards leven, iedereen kan een steentje bijdragen!

Voorafgaand aan de presentatie is het mogelijk om bij goed weer met een zonnetelescoop naar uitbarstingen op de dichtstbijzijnde ster te kijken. De toegang is gratis, geschikt voor iedereen van 12 jaar en ouder. Met de zonnetelescoop kijken is mogelijk van 13.30 tot 14.30 uur.

Naam organisatie  Sterrenwacht Presikheaven
Soort activiteit  Lezing / Debat
Doelgroep  Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs  gratis
Openingstijden  5 oktober 2019: 14:30 – 15:30 uur
Adres  Bibliotheek Presikhaaf, Multifunctioneel Centrum Presikhaven

 Laan van Presikhaaf 7
 6826HAArnhem

 

Innovate Gaming
Innovaties zie je vaak als eerste in computerspellen. Bezoek op Innovate Experience de nieuwe game-zone en bereid je voor op de nieuwste spelervaringen.Miljoenen jongeren spelen Fortnite en virtual reality is populair. Innovate Gaming is daarom een vanzelfsprekende toevoeging op de Innovate Experience. Kijk naar demonstratiewedstrijden en ontmoet grote gamers en bekende e-sporters. Ervaar de laatste tech-demo’s van de allernieuwste games, kruip in een race-simulator en neem een selfie met je favoriete game-personage. Met een ruim aanbod aan games beleef je avonturen die levensecht lijken.

Programma Innovate Gaming

  • Ontmoet de eredevisie FIFA-speler van Vitesse bij Show Matches
  • Probeer de nieuwste gaming-gear uit bij Coolermaster
  • Ontdek de beste pc’s en laptops om mee te gamen bij MSI
  • Kruip in de huid van een coureur in een echte race-simulator bij Thrustmaster
  • Probeer een game uit die ontwikkeld is door 30 studenten van de HAN
  • Vind ’s wereld eerste real life game bij Moon Trees
  • Volg de nieuwste ontwikkelingen van de hardware van Wooting die een nieuwe dimensie geeft aan gamen
  • Bekijk de nieuwe methodiek in het programmeren van animaties, ontwikkeld door Jasper van Blokland
  • Leer van de beste Vitesse e-sporters hoe jij je vrienden verslaat in de nieuwe Fifa 20 bij Gamestage
Naam organisatie  INNOVATE EXPERIENCE
Soort activiteit  Festival
Doelgroep  Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Familie
Prijs  gratis
Openingstijden  5 oktober 2019: 10:00 – 17:00 uur
Adres  INNOVATE EXPERIENCE

 Nieuwe Kade 1
 6827 AA Arnhem
Website  Ga naar de website

 

Tags : , , , , , ,

Reacties