De kamer van – Camille (20)

Geplaatst op 19 januari 2021 Door In Artikelen, Hulp & Info, Lifestyle, Werk, geld & wonen

Slaapkamers en studentenkamers zijn vaak interessant, persoonlijk en bevatten een eigen verhaal. Jongin Arnhem is hier erg benieuwd naar! Voor de artikelenreeks ‘De kamer van’ gaan we langs bij Arnhemse jongeren en nemen we een kijkje in hun kamer, studio, (anti)kraakpand of appartement. Deze keer nemen we een kijkje in de kamer van Camille, die een kamer heeft op de bovenste verdieping van een eeuwenoud pand op de Korenmarkt.

Terwijl we drie lange trappen beklimmen vertelt Camille dat we niet moeten schrikken als we wat muizen zien wegrennen. Er heerst namelijk een muizenplaag in het pand. Een kat nemen is geen optie, want daar is ze enorm allergisch voor.


Camille woont al ruim anderhalf jaar in deze kamer. “Ik ben gewoon voor het eerste gegaan wat ik tegenkwam en had het geluk dat ik de kamer kreeg. Ik vond ‘m via de Facebookgroep Kamermarkt Arnhem. Wel moest ik een flink bedrag neerleggen voor allerlei bemiddelingskosten en dergelijke. Of al die kosten legaal in rekening gebracht mochten worden? Ik denk het niet, maar ik ben er toch voor gegaan. De locatie, ruimte en indeling van de kamer met een roomdivider tussen het woon- en slaapgedeelte zijn echt toppunten wat mij betreft.”

Camille heeft een weids uitzicht over de hele Korenmarkt, waar er op uitgaansavonden altijd wel wat te zien valt, van gekke vrijgezellenfeesten tot vechtpartijtjes. “Ik houd wel van zo’n lekker levendige omgeving met veel geluid, maar ik snap goed dat veel mensen hier echt niet tegen zouden kunnen. Sommige logés konden hier geen oog dichtdoen.”


Camille heeft van deze woonruimte echt haar eigen plekje gemaakt. Excentrieke kunst, leuke meubeltjes en een duidelijke representatie van haar persoonlijkheid zorgen voor een uitnodigende kamer. Wel is ze sinds kort op zoek gegaan naar een andere kamer. “Sommige dingen zijn hier niet zo goed geregeld. We hebben bijvoorbeeld zelf internet moeten regelen en dat valt echt de hele tijd weg, super irritant. Dus ik heb gewoon een goede internetbundel op mijn telefoon genomen. Ook de muizenplaag zorgt ervoor dat ik toch iets nieuws aan het zoeken ben.”


Heb je nog tips voor studenten die een kamer zoeken of net op kamers zijn gegaan?
“Goed internet, haha, daar kun je echt niet zonder want bijna alles gaat tegenwoordig online. Vooral met het thuiswerken is een goede internetverbinding echt onmisbaar. Verder kun je nooit genoeg pollepels hebben en een paar goede pannen zijn ook een musthave. Daarnaast zul je al snel merken dat de magnetron je beste vriend gaat worden. Probeer een combimagnetron te scoren, want dat is lekker veelzijdig. O ja, dingen als schoonmaakmiddelen en wc-papier gaan altijd sneller op dan je denkt, dus zorg dat je hier altijd een beetje budget voor opzij zet!”Jouw stekkie showen op Jongin Arnhem?
Heb jij ook een mooie/leuke/interessante/speciale/ bijzondere/oersaaie kamer die je wilt laten zien? Jongin Arnhem komt dan graag bij je op bezoek! Stuur een mailtje naar redactie@jonginarnhem.nl voor meer informatie.

Hanige informatie over op jezelf wonen
Ga jij op jezelf wonen? In het artikel Uit huis, op kamers vind je allerlei handige informatie. Woon je al op jezelf en ben je benieuwd of je niet te veel huur betaalt voor je woonruimte? Doe dan eens een huurcheck!

> Meer ‘De kamer van’

Beeld en tekst: Iwan / Redactie Jongin Arnhem

Tags : , , , , , , , ,

Reacties