De kamer van – Willem (19)

Geplaatst op 21 mei 2021 Door In Artikelen, Hulp & Info, Lifestyle, Werk, geld & wonen

Slaapkamers en studentenkamers zijn vaak interessant, persoonlijk en bevatten een eigen verhaal. Jongin Arnhem is hier erg benieuwd naar! Voor de artikelenreeks ‘De kamer van’ gaan we langs bij Arnhemse jongeren en nemen we een kijkje in hun kamer, studio, (anti)kraakpand of appartement. Deze keer nemen we een kijkje in de kamer van Willem die in het Spijkerkwartier in Arnhem woont.

Willem is opgegroeid in Sint Anthonis, Brabant en woont nu bijna een jaar in Arnhem op kamers. “Ik ben naar Arnhem verhuisd voor mijn opleiding Mediaredactiemedewerker aan het Rijn IJssel, maar ook omdat ik graag in een wat grotere stad wilde wonen. Ik wist eigenlijk meteen al dat ik in het Spijkerkwartier op zoek wilde gaan naar een kamer, vooral omdat het midden in de stad ligt. Daarnaast spraken de architectuur en sfeer van deze buurt mij vanaf het begin al heel erg aan. Het duurde eventjes, maar uiteindelijk heb ik hier een kamer weten te vinden.

In het begin was het wel even wennen hoor, zelf koken, wassen en schoonmaken. Eerder waren dit dingen waar ik mij eigenlijk geen zorgen over hoefde te maken. Gelukkig ben ik snel gewend geraakt aan het ‘volwassen leven’. Toen ik mijn kamer betrok heb ik een nieuw bed van mijn ouders gekregen en heb ik zelf een nieuw bureau, een koelkast en kasten gekocht. Mijn beste aankoop is toch wel mijn kleine koelkastje, het is fijn om zelf mijn eten te kunnen bewaren en zo hoef ik niet helemaal naar beneden om ontbijt te halen!

Ik woon samen met vier huisgenoten, we verdelen de taken in huis zoals opruimen en schoonmaken. Toen ik hierheen verhuisde moest ik een maand huur aan borg betalen. Ik ben erg tevreden met mijn kamer van 15 vierkante meter. Door de grote ramen komt er veel natuurlijk licht binnen. Hierdoor is opstaan geen probleem maar soms is wel wat lastig als je lekker wilt uitslapen.”

Jouw stekkie showen op Jongin Arnhem?
Heb jij ook een mooie/leuke/interessante/speciale/ bijzondere/oersaaie kamer die je wilt laten zien? Jongin Arnhem komt dan graag bij je op bezoek! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Handige informatie over op jezelf wonen
Ga jij op jezelf wonen? In het artikel Uit huis, op kamers vind je allerlei handige informatie. Woon je al op jezelf en ben je benieuwd of je niet te veel huur betaalt voor je woonruimte? Doe dan eens een huurcheck!

Tags : , , , , , , , ,

Reacties