Freakbikes: gekkigheid op wielen

Geplaatst op 27 augustus 2018 Door In Artikelen, Lifestyle

In 1870 werden de eerste fietsen gemaakt. Enorm voorwiel, klein achterwiel. Er viel amper op te fietsen maar het zag er wel funky uit. Een paar jaar later kwam de kettingaandrijving en werd het fietsen een stukje gemakkelijker. Hierna kwam er iemand met het briljante idee om de banden van rubber te maken en te vullen met lucht. Voilà, de fiets zoals we ‘m nu kennen werd geboren.

Ondertussen zijn er honderden soorten fietsen. Mountainbikes, crossfietsen, bakfietsen, snorfietsen, omafietsen, citybikes, ligfietsen, waterfietsen en ga zo maar door.

Een fiets zit vrij gemakkelijk in elkaar, en daarom zijn ze er in duizenden varianten. De beachcruisers en lowriders zijn tegenwoordig mateloos populair. Maar er zijn genoeg mensen die lekker verder experimenteren met het concept van de fiets. En dat zorgt voor flink wat rare, mooie en verbazingwekkende fietsen; Freakbikes, Ratbikes of Custom Builds.

De meeste zijn goed te befietsen, terwijl anderen meer een stukje fietskunst zijn waar je de openbare weg beter niet mee op kunt gaan.

Kijk op de volgende sites voor een enorme verzameling freakbikes.

http://www.flickr.com/groups/freakbikes/pool/show/

http://www.chicagofreakbike.org/

 

 

 

Tags : , ,

Reacties