Steam

Geplaatst op 10 september 2012 Door In Artikelen, Lifestyle

Sinds 2003 is Steam al beschikbaar voor gebruikers. Deze dienst maakt het mogelijk om spellen goedkoop en digitaal aan te schaffen en te downloaden. Je betaalt dus niet voor de CD/DVD maar voor het recht om het spel te mogen spelen.

Het fijne van Steam is dat, wanneer je een spel eenmaal hebt aangeschaft je dit spel altijd kan downloaden. Dus ook als je hem een keer verwijderd heb van je computer. Bovendien is Steam niet afhankelijk van één computer. Dus als je een nieuwe computer aanschaft kun je al je spellen simpel en makkelijk terug krijgen.

Steam ontmoedigt het maken van illegale kopieën op een zeer effectieve wijze. Als je een spel activeert via Steam kan niemand die productcode meer gebruiken. Daarnaast heeft Steam vaak goedkope aanbiedingen waardoor het veel aantrekkelijker wordt om de spellen ‘gewoon te kopen’. Bijvoorbeeld Plants vs. Zombies voor slechts €2,49. Heb je al veel spellen en wil je die ook via Steam gaan gebruiken? Ook niet-Steam spellen kun je toevoegen aan de Steam-bibliotheek!

Daarnaast maakt Steam het ook mogelijk om (in-game) te chatten met je vrienden, via dezogenaamde overlay, en kun je hen ook spellen cadeau doen. Bovendien zie je in één oogopslag alle spellen die je in je bezit hebt en kun je ze gemakkelijk spelen. Steam installeert het spel helemaal zelf en houdt je op de hoogte wanneer het geïnstalleerd en gedownload is.

Om Steam gratis te downloaden kun je hier naar toe gaan.

Tags :

Reacties