Kids kunnen deze zomer een eigen chillplek bouwen op Strand Zuid!

Geplaatst op 10 juli 2019 Door In Hulp & Info, Mis het niet, Uitgaan, Vrije tijd

Kids van 7 t/m 14 jaar kunnen iedere zondag van de zomervakantie van 13:00 t/m 17:00 uur bouwen aan hun eigen chillplek aan de Rijn op Strand Zuid. Hoe het er precies uit gaat zien, bepalen ze zelf. Het ontwerpen en bouwen is onderdeel van het kids programma Schavuiten van Zuid en wordt begeleid door makers van WijkLab Arnhem.

Schavuiten Strand Zuid

Jeugdwijkraad Malburgen
Op zondag 7 juli vond de feestelijk opening van ‘Paviljoen de Vrijheid’ plaats. De opening werd georganiseerd door tieners van de Jeugdwijkraad Malburgen. In het vroege voorjaar van dit jaar, bedachten tieners uit Malburgen Noord een vakantiekamp te organiseren in hun eigen achtertuin: de Stadsblokken. Ze haalden nog het jeugdjournaal met plannen voor een vakantieprogramma met creatieve workshops op de Stadsblokken. Die droom is nu meer dan werkelijkheid geworden.

Strand Zuid opende namelijk hetzelfde weekend. De kids grepen hun kans en sloten aan bij dit nieuwe initiatief op de Stadsblokken en kregen een stuk terrein naast de containers van Strand Zuid tot hun beschikking om zich op uit te leven. Samen met makers van WijkLab Arnhem kunnen kinderen iedere zondagmiddag aan de slag gaan met zelfbedachte bouwwerken.

Maken en beleven
Tot en met 25 augustus is er iedere zondag van alles te maken en te beleven. Zo kan je bouwen met pallets, bamboe en oude lappen, en binnenkort ook een eigen restaurantje runnen met groenten, kruiden en andere eetbare planten uit eigen groenbakken en uit de natuur. Ook ouders/verzorgers en oudere broers en zussen mogen hun handen uit de mouwen steken, maar kunnen ook relaxen met een drankje en een lekkere versnapering bij Strand Zuid zelf.

Meedoen en meer informatie
Meedoen? Vanaf 13:00 uur is iedereen er welkom. Check het programma Schavuiten van Zuid x Stand Zuid op Facebook. Mail voor meer informatie en contact naar mail@wijklab.nu. Paviljoen de Vrijheid is op de Stadsblokkenweg 103 bij het evenemententerrein van Strand Zuid. Paviljoen de Vrijheid wordt mede mogelijk gemaakt door KondorWessels Projekten en Strand Zuid.

Beeld: Zefanja Hoogers / Strand Zuid

Tags : , , ,

Reacties