De kamer van: Angela (26)

Geplaatst op 27 mei 2019 Door In Artikelen, Hulp & Info, Lifestyle, Werk, geld & wonen

Slaapkamers en studentenkamers zijn vaak interessant, persoonlijk en bevatten een eigen verhaal. Jongin Arnhem is hier erg benieuwd naar! Voor de artikelenreeks ‘De Kamer Van’ gaan we langs bij Arnhemse jongeren en nemen we een kijkje in hun kamer. Deze keer: de kamer van Angela (26) in Presikhaaf. 

De afgelopen zes jaar ben ik vier keer verhuisd. Momenteel woon ik in een studentenhuis. Hiervoor woonde ik best anders, namelijk in een begeleide woonvorm voor jongeren en jongvolwassenen. De overgang naar een studentenhuis met mensen die een studie volgen, werken en weinig bagage hebben is wel een grote verandering. Het is naar mijn idee veel rustiger en relaxter, omdat je wat minder rekening hoeft te houden met elkaar en niet meer hoeft te schakelen tussen verschillende problematieken. Zelf heb ik ook zo mijn dingen, maar een eigen leven opbouwen en hierbij werken, goed eten en slapen is belangrijk voor mijn eigenwaarde en structuur. Ik heb deze kamer trouwens gevonden via kamernet.nl, dat ging best snel.

Mijn kamer is een echte meisjeskamer en behoorlijk compact, om het zo maar te zeggen. Ik woon hier samen met vier andere bewoners, waarmee ik de meeste voorzieningen deel. Toen ik hier kwam wonen werd ik met open armen ontvangen, echt enorm fijn. Momenteel ben ik zelfs begonnen met het schrijven van een boek, wat ik samen doe met de moeder  van een medebewoner. Ook houden we een keer per week een spelletjesavond, dus de onderlinge banden zijn best goed. 

Ik vind dat ik zelf best ambitieus ben. Zo doe ik naast mijn werk in de schoonmaak ook nog veel vrijwilligerswerk. Voornamelijk om onder de mensen te komen. Ik ben de laatste jaren namelijk best eenzaam geweest, iets dat wel een taboe onder jongeren is. Nu ben ik aan het sparen voor een studie journalistiek. Ik ben nu 26. Dan nog een studie willen volgen vereist best wat financiële planning. Ik heb met weinig geld mijn kamer toch best mooi in kunnen richten. Veel van de spullen heb ik verzameld, gekregen en gratis weten te scoren via de lokale kringloop en via www.gratisaftehalen.nl.

Heb jij ook een mooie/leuke/interessante/speciale/ bijzondere/oersaaie kamer die je wilt laten zien? Jongin Arnhem komt dan graag bij je op bezoek! Stuur een mailtje naar redactie@jonginarnhem.nl voor wat meer informatie.

Ga jij op jezelf wonen? In het artikel ‘Uit huis, op kamers‘ vind je allerlei handige informatie. Benieuwd of je niet te veel huur betaalt voor je woonruimte? Doe dan eens een huurcheck!

Tags : , , ,

Reacties