De kamer van: Erik (22)

Geplaatst op 3 april 2019 Door In Artikelen, Hulp & Info, Lifestyle, Werk, geld & wonen

Slaapkamers en studentenkamers zijn vaak interessant, persoonlijk en bevatten een eigen verhaal. Jongin Arnhem is hier erg benieuwd naar! Voor de artikelenreeks ‘De Kamer Van’ gaan we langs bij een aantal Arnhemse jongeren en nemen we een kijkje in hun kamer. Erik (22) liet ons zijn kamer al eens eerder zien, maar inmiddels is hij verhuisd naar de Utrechtsestraat in het centrum van Arnhem. Tijd voor een update!

Ik ben van een appartement naar een kamerwoning verhuisd. Wat ik daar fijn aan vind is dat bijna alle vaste lasten bij de prijs van deze woning zijn inbegrepen. Toen ik mijn eigen appartement had moest ik afvalstoffenheffing, waterschapsbelasting en energiekosten bijvoorbeeld allemaal los betalen. Bij deze kamer, die ik via volkshuisvesting huur, zitten al die kosten al bij de huurprijs inbegrepen. Dat is lekker overzichtelijk. Toen ik mijn sleutel kon komen ophalen, kreeg ik een gesprek met volkshuisvesting waarin al dit soort zaken goed werden uitgelegd. 

Het fijne aan deze kamer is dat ik echt tegenover mijn opleiding woon, ik studeer namelijk Interaction Design aan ArtEZ. Een ander pluspunt is dat het station lekker dichtbij is, waardoor ik zo op de trein naar bijvoorbeeld Utrecht kan springen zonder hiervoor eerst een bus te hoeven pakken. Ook zijn er best wat winkels in de buurt, maar dat zijn grotendeels kledingwinkels waar ik toch amper kom. Het is soms wel vrij druk voor de deur, want ik woon ook pal naast een basisschool en een gebouw van het Rijn IJssel.

Omdat ik zo dicht bij mij opleiding woon, blijf ik daar vaak wat langer plakken om aan opdrachten te werken. Reistijd speelt namelijk geen rol meer, binnen vijf minuten zit ik weer lekker thuis op de bank, ideaal! Gelukkig heb ik thuis ook voldoende ruimte om te knutselen en muziek te maken, zonder dat mijn medebewoners hier last van hebben. De communicatie met mijn huisgenoten is erg goed. Tuurlijk, we maken allemaal weleens wat herrie, maar daar kunnen we gewoon goede afspraken over maken.

Ik houd erg van knutselen en bezig zijn. Ik heb hier een aantal leuke gadgets staan, waaronder een 3D printer die ik ook voor schoolwerk gebruik. Die heb ik voor zo’n 200 euro uit China laten importeren. Ook speel ik graag gitaar. Tegenwoordig probeer ik dat te combineren met digitaal produceren. Ik heb ook een synthesizer en keyboard waar ik lekker mee kan kloten.

Ik heb trouwens ook nog wel wat advies voor jongeren die op zichzelf willen gaan wonen. Schrijf je sowieso zo snel mogelijk in bij een woningcorporatie, zoals Entree, ook al heb je nog geen hele directe plannen om op jezelf te gaan wonen. Zo bouw je al wel meettijd op, en dat komt goed van pas als je gaat reageren op woningen. Probeer je ook niet al te druk te maken over je studieschuld, hoe lastig dat ook kan zijn.

Ook is het niet moeilijk om je eigen woning gezellig te maken. Persoonlijk vind ik het erg belangrijk om me goed te voelen in mijn woning, want heeft best wat invloed op mijn productiviteit. Verf je muren in een kleur die goed bij de ruimte past en probeer zoveel mogelijk spullen te scoren via Marktplaats en de lokale kringloop. Dat scheelt echt een boel in de kosten.

Iets waar ik liever niet veel tijd aan besteed is koken. Ik haal vaak voorgesneden groente en maak dan pasta of een wokgerecht. Gezond eten vind ik wel belangrijk. Als je toch wat minder geld wilt besteden aan koken, dan kun je natuurlijk veel beter goedkope groente scoren op de markt, die snijden en dan invriezen. Misschien moet ik dat wel iets vaker doen…

Heb jij ook een mooie/leuke/interessante/speciale/ bijzondere/oersaaie kamer die je wilt laten zien? Jongin Arnhem komt dan graag bij je op bezoek! Stuur een mailtje naar redactie@jonginarnhem.nl voor wat meer informatie.

Ga jij op jezelf wonen? In het artikel ‘Uit huis, op kamers‘ vind je allerlei handige informatie. Benieuwd of je niet te veel huur betaalt voor je woonruimte? Doe dan eens een huurcheck!

 

Tags : , , , ,

Reacties