De kamer van – Marlika (20)

Geplaatst op 16 juni 2021 Door In Artikelen, Hulp & Info, Lifestyle, Werk, geld & wonen

Slaapkamers en studentenkamers zijn vaak interessant, persoonlijk en bevatten een eigen verhaal. Jongin Arnhem is hier erg benieuwd naar! Voor de artikelenreeks ‘De kamer van’ gaan we langs bij Arnhemse jongeren en nemen we een kijkje in hun kamer, studio, (anti)kraakpand of appartement. Deze keer nemen we een kijkje in de kamer van Marlika (20) die in de Burgemeesterswijk woont.


Na haar hele leven in Velp te hebben gewoond is Marlika drie maanden geleden naar Arnhem verhuisd. ”Ik vind het een super leuk huis om in te wonen, mijn huisgenoten en huurbaas zijn allemaal gezellig. Ook de Burgemeesterswijk vind ik een leuke wijk om in te wonen.” Ondertussen sta ik zwetend foto’s te maken. ”Ja dat is het enige nadeel van de kamer, het uitzicht is mooi, maar de zon schijnt de hele dag op mijn balkondeuren waardoor het hier vrij snel warm wordt. Het helpt natuurlijk ook niet dat ik op de zolder van dit pand woon.

Hoe ben je hier terechtgekomen en wat betaal je voor je kamer?
”Ik zit in de Facebookgroep ‘Woonruimte Arnhem te huur‘ waarop advertenties worden geplaatst waar je op kunt reageren. Dit werkte voor mij veel beter dan via bijvoorbeeld Kamernet. Het is dus sowieso de moeite waard om lid te worden van dergelijke Facebookgroepen als je op zoek bent naar woonruimte’. Ik betaal €385,- voor mijn kamer. Lekker budget hé? Ik wilde gewoon snel op kamers en ik vind het hier prima wonen. In het begin was het wel even wennen hoor, zelf kokken en wassen. Maar daar raakte ik wel snel aan gewend hoor. Wat mij verder verraste aan op mijzelf wonen? Dat het duurder is dan je denkt, ik houd een stuk minder geld over en dat is wel even wennen. Ik ben naast de huur het meeste kwijt aan boodschappen.”

 

 

Jouw stekkie showen op Jongin Arnhem?
Heb jij ook een mooie/leuke/interessante/speciale/ bijzondere/oersaaie kamer die je wilt laten zien? Jongin Arnhem komt dan graag bij je op bezoek! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Handige informatie over op jezelf wonen
Ga jij op jezelf wonen? In het artikel Uit huis, op kamers vind je allerlei handige informatie. Woon je al op jezelf en ben je benieuwd of je niet te veel huur betaalt voor je woonruimte? Doe dan eens een huurcheck! Wil je een beter overzicht krijgen van je inkomsten en uitgaven per maand? Check dan het gratis Excel huishoudboekje!

Tags : , , , , , , , , , , , ,

Reacties